Neem contact op!

Tel: (0181) 318243
E-mail: info@fysiopoll.nl

Beweeg je fit


Beweeg je fit is een trainingsprogramma voor vrouwen die onder deskundige begeleiding hun conditie op peil willen houden of willen verbeteren tijdens of na de behandeling van borstkanker. Het hebben van lymfoedeem is geen probleem.

Beweeg je Fit is een beweegprogramma voor vrouwen die onder deskundige begeleiding hun conditie op peil willen houden of verbeteren tijdens of na de behandeling van borstkanker. Er blijkt grote behoefte te zijn aan een laagdrempelig en lokaal beweegprogramma dat specifiek gericht is op vrouwen die behandeld zijn/worden voor borstkanker. Uit steeds meer onderzoeken blijkt dat de lichamelijke en geestelijke conditie verbetert door lichamelijke activiteit. Dit heeft met name invloed op het verminderen van vermoeidheidsklachten. Het blijkt zinvol om al tijdens of anders meteen na de oncologische behandelingen te werken aan de conditie. Het hebben van lymfoedeem hoeft daarbij geen probleem te zijn.

Het programma is voor vrouwen die behandeld zijn of nog worden behandeld voor borstkanker. Het blijkt moeilijk te zijn de juiste balans te vinden tussen belasting en belastbaarheid. Vaak is niet duidelijk wat wel en niet verstandig is op het gebied van bewegen. Wanneer onzekerheid over bewegen ontstaat wordt men onnodig beperkt in het dagelijks leven. De vertrouwde sportschool of vereniging is er veelal niet op toegerust om met deze specifieke klachten aan de slag te gaan. Daarom is bewegen onder begeleiding van een fysiotherapeut, met als specialisatie oedeemfysiotherapie en oncologie aan te bevelen. Daarnaast blijkt het trainen met lotgenoten als prettig ervaren te worden.

Met dit programma kunt u al tijdens een oncologische behandeling starten met trainen. Het maakt niet uit of deze behandeling bestaat uit een operatie, bestraling, chemo-, hormonale- of immunotherapie of een combinatie hiervan. Natuurlijk kunt u ook na afronding van de behandelingen aan het programma deel nemen.

Het doel van het programma is het op verantwoorde wijze bevorderen van de lichamelijke conditie en het opbouwen van zelfstandigheid en plezier in bewegen. Het programma bestaat uit 24 trainingen verdeeld over een periode van 12 weken, waarbij in kleine groepen van ca. 4 vrouwen, twee keer per week een uur, wordt getraind. Beweeg je Fit wordt gegeven op de tweede locatie van FysioPoll te weten: Warren’s Sportinstituut.

U traint onder leiding van een oedeem- en oncologiefysiotherapeut. Zo nodig vindt er overleg plaats met in borstkanker gespecialiseerde verpleegkundigen. De training bestaat uit een gezamenlijke warming-up, conditie-, kracht-, coördinatie- en balansoefeningen, veelal met muziek. De training wordt afgesloten met gezamenlijke ontspanningsoefeningen. Het trainingsprogramma wordt individueel afgestemd.

Vooraf krijgt u een intakegesprek waarbij u een vragenlijst invult en een conditietest doet. Samen kunnen we uw doelen bepalen. Halverwege en aan het einde van het programma wordt dit herhaald. Het effect van de training kan zo gemeten worden. Na 12 weken heeft u om leren gaan met uw activiteit beperkende klachten. U bent (opnieuw) vertrouwd geraakt met bewegen en kunt zelfstandig een bewegingsactiviteit voort zetten.

Vergoeding
Alle zorgverzekeraars vergoeden oedeemfysiotherapie, oncologiefysiotherapie en Beweeg je Fit. U heeft hiervoor wel een verwijsbrief van de arts nodig.

Beweeg je fit!
Maandag 12.00-13.00 uur
Donderdag 12.00-13.00 uur

Voor meer vragen of informatie kunt u contact met ons opnemen.
Kijk ook eens op www.beweegjefit.nl