Neem contact op!

Tel: (0181) 318243
E-mail: info@fysiopoll.nl

Diabetesfitness i.c.m. lijfstijladviseur

Bij diabetesfitness leert u weer een actieve levensstijl te ontwikkelen. Een fysiotherapeut helpt u in het weer gaan bewegen voor uw gezondheid en fitheid. Door een zeer afwisselend beweegprogramma krijgt u weer lol in bewegen. Diabetesfitness wordt gegeven in het best uitgeruste trainingscentrum van Hellevoetsluis: Warren’s Sportinstituut.

Mensen met Diabetes Mellitus bevinden zich in de gevarenzone. De kans op hart- en vaatziekten en het overlijden daaraan is aanzienlijk groter voor mensen met diabetes dan voor mensen zonder diabetes. U kunt uit die gevarenzone komen met behulp van lichaamsbeweging.

Dus is Diabetes-Fitness wat voor u!

Bel voor informatie FYSIOPOLL. Tel: 318243 of e-mail info@fysiopoll.nl.

Wie?
Geschikt voor mensen met Diabetes Mellitus type 1 en type 2. Vooral diabeten met overgewicht behoren tot de doelgroep.

Wat?
Diabetesfitness is een bewegingsprogramma van 12 weken met een oefenfrequentie van 2 keer per week. Alvorens in aanmerking te komen voor het Diabetes-fitness-programma moet u zich eerst bij de fysiotherapeut melden voor een Diabetes-instaptest. De fysiotherapeut adviseert en begeleid u bij het (weer gaan) bewegen voor gezondheid en fitheid.

De Diabetes-instaptest is er voor iedereen vanaf 18 jaar ongeacht klachten aan het bewegingsapparaat en/of chronische aandoening. Het verschil tussen bewegen voor gezondheid (Nederlandse Norm voor Gezond Bewegen =NNGB) en bewegen voor fitheid (conditie) wordt door u ervaren. De norm voor gezond bewegen wordt toegelicht en er wordt gezocht naar mogelijkheden die zoveel mogelijk aansluiten bij Uw leefpatroon. U krijgt een op maat gesneden beweegadvies. U wordt periodiek getoetst of u vorderingen heeft gemaakt t.a.v. bewegen voor gezondheid en bewegen voor fitheid met een herhalingsscan.

De Diabetes-instaptest bevat een aantal onderdelen voor fitheid en gezondheid:

  • Vragenlijst (voldoet U aan de NNGB)
  • Conditietest
  • Krachttest met handdynamometer
  • Lenigheidtest
  • Quetelet Index (verhouding tussen lichaamsgewicht en lengte. Dit is een maatstaf om te bepalen of u een gezond gewicht heeft).
  • Buikomvang meting
  • Coördinatietest

De bedoeling van de bewegingsstimulering is dat U weer een actieve leefstijl ontwikkelt d.w.z. een leefstijl waarbij U dagelijks tenminste 30 minuten matig intensief actief bent.

Komt U in aanmerking voor de Diabetesfitness dan wordt gestreefd in 12 weken tijd uw persoonlijke doel te behalen. Mocht dit niet voldoende zijn dan kan deze periode verlengd worden met nog eens 12 weken.

Waar?
De Diabetes-instaptest wordt afgenomen in de Fysiotherapiepraktijk FysioPoll.

Deze test wordt na 3 maanden en 6 maanden herhaald, waardoor een optimale begeleiding op langere termijn gewaarborgd is. Diabetesfitness wordt gegeven in Warren’s Sportinstituut door fysiotherapeuten.

Lijfstijladviseur
U kunt zich ook opgeven voor een gesprek met onze lijfstijladviseur. Dit is een gratis consult van maximaal een uur bij ons in de praktijk in het Medisch Centrum Struytse Hoeck. Het gesprek richt zich onder meer op voeding, voedingssuppletie en klachten die samenhangen met ontstekingsgevoeligheid, stress, te weinig energie en/of overgewicht. In het consult krijgt u praktische tips en specifieke informatie, waarmee u direct aan de slag kunt en uw vitaliteit kan optimaliseren.

Kosten?
Afhankelijk van uw verzekering wordt programma geheel of gedeeltelijk vergoed. Bent u niet verzekert voor fysiotherapie dan zijn de kosten al volgt:

€ 100: Voor intakegesprek-diabetesinstaptest-eerste keer personal training door fysiotherapeut in Warren’s Sportinstituut, gevolgd door:

€ 135: 6 weken 2 x per week in Diabetesfitness groep op dinsdag- en donderdagmiddag van 17.00- 18.00 uur.