Neem contact op!

Tel: (0181) 318243
E-mail: info@fysiopoll.nl

Fysiofitheidscan


Hoeveel of hoe weinig beweging heeft u nodig om uw gezondheid te bevorderen? En hoe fit bent u eigenlijk? Het is goed om daarbij stil te staan. Doe daarom de Fysiofitheidscan. Het is een test voor iedereen. Of u nu wekelijks intensief sport of (nog) helemaal niets aan bewegen doet. Op basis van de resultaten van de Fysiofitheidscan krijgt u een persoonlijk advies. Als deskundige van ons dagelijks bewegen kan de fysiotherapeut aangeven hoe u op een eenvoudige manier aan uw gezondheid kunt werken. 

Bewegen is goed. Dat is bekend. Maar wat is er nu gezond voor u?

Hoeveel of hoe weinig beweging heeft u nodig? En hoe fit bent u eigenlijk?

Het is goed om daarbij stil te staan. Doe daarom de Fysiofitheidscan. Het is een unieke test voor iedereen. Echt iedereen. Of u nu wekelijks intensief sport of (nog) helemaal niets aan bewegen doet. Dertig minuten bewegen maakt al een groot verschil. Komt het omdat we meer zittend werk doen? Of omdat we vrije tijd anders invullen?

Feit is dat ongeveer 60% van de Nederlandse bevolking te weinig beweegt. Dat wil zeggen: niet voldoet aan de Nederlandse Norm Gezond Bewegen van 30 minuten matige inspanning per dag. Zelfs bij jonge kinderen komt al bewegingsarmoede voor. Het gevolg is onder meer een toenemend aantal mensen met overgewicht. En nog afgezien van de stijgende kosten van gezondheidszorg, waar we allemaal aan meebetalen, brengt overgewicht risico's en klachten met zich mee.

De Fysiofitheidscan duurt ongeveer een uur en bestaat uit een korte vragenlijst, een conditietest op een hometrainer, een kracht-, lenigheid- en coördinatietest. Daarna heeft U een adviesgesprek op basis van de resultaten. Nadat de fysiotherapeut de vragen kort met u heeft doorgenomen, mag u plaatsnemen op de hometrainer. Daarbij maakt u kennis met de Nederlandse Norm Gezond Bewegen. Vervolgens test de fysiotherapeut uw conditie.

Dit geeft al een indruk van uw gezondheid en is een goede basis voor een beweegadvies. Na afloop van de tests bespreekt de fysiotherapeut direct de uitslag met u en geeft advies. Misschien bent u fitter dan u denkt of moet u juist wat meer bewegen. Wat in elk geval zal meevallen, is het gemak waarmee u uw gezondheid kunt verbeteren. Daarvoor geeft uw fysiotherapeut een aantal gerichte adviezen, die in het dagelijks leven eenvoudig uit te voeren zijn. Een test voor iedereen die om z'n gezondheid geeft.

Regelmatig lichaamsbeweging draagt op allerlei manieren bij aan uw gezondheid
Uw hart en bloedvaten blijven beter in conditie. Het verlaagt de bloeddruk en het cholesterolgehalte. En er is minder kans op overgewicht. Verder blijven uw botten langer sterk, de spijsvertering gaat beter werken. De kans op verstopping wordt kleiner en zelfs het risico dat u dikkedarm-kanker krijgt, wordt kleiner. U voelt zich gewoon beter en energieker, kunt makkelijker ontspannen en bent beter bestand tegen stress.

Bouw beweging in uw dagelijks leven in
Kortom, bewegen is goed. Met minimale inspanning werkt u al aan uw gezondheid. En dan hebben we het over lichaamsbeweging die u gewoon in uw dagelijks leven kunt inbouwen. Zoals een eindje lopen, af en toe de fiets pakken in plaats van de auto, de trap nemen in plaats van de lift, huishoudelijk werk, tuinieren, de hond uitlaten, dansen, zwemmen.

Het maakt niet uit, als het maar in uw leven past. Belangrijk is dat uw energieverbruik omhoog gaat. Dat hoeft niet noodzakelijk met sporten. Maar begin bij het begin:

Meld u vandaag nog bij ons aan voor de Fysiofitheidscan en ervaar wat het betekent om aan de Nederlandse Norm Gezond Bewegen te voldoen. Het verhogen van het doorsnee bewegingspatroon is een effectief en goedkoop medicijn. Bewegen moet, vroeg en goed. Wilt u meer weten over de fysiofitheidscan ga dan ook naar de site: www.fysiofitheidscan.nl.