Fysiofitness

Fysiofitness - Fysio Poll

Fysiofitness is de laatste schakel van een uniek 3 stappen revalidatieprogramma naar werk en sport. De training is onder begeleiding van een ervaren fysiotherapeut en wordt afgestemd op uw persoonlijke doelstelling. De trainingen bevatten functionele oefeningen die te herleiden zijn naar dagelijkse bewegingen. Fysiofitness wordt gegeven in onze eigen oefenruimte en maakt gebruik van zeer professionele apparatuur. 

Wie?

Heeft u last van rug-, heup-, schouder-, nek- of knieklachten die u belemmeren om te werken of sporten? Bent u geopereerd en wilt u revalideren na een operatie . Of is uw conditie achteruit gegaan door een operatie en kunt u hierdoor uw bewegen en vrijuit sporten of werk niet meer uitvoeren? Dan is fysiofitness wat voor u!

De tussenstap van fysiotherapie naar werk of sport.

Wat?

Fysiofitness is een programma van 6-12 weken oefenen onder begeleiding van een fysiotherapeut met als doel u weer op niveau te krijgen en zo uw eigen bewegen of sportprogramma weer op te pakken. Dit kan als voortzetting op gevolgde fysiotherapiebehandelingen, maar kan ook gestart worden zonder verwijzing van arts of specialist.

Mocht dit niet voldoende zijn dan kan deze periode verlengd worden. Persoonlijke doelen kunnen gericht worden op b.v. specifieke sportdoelen, revalidatie, til-technieken of werkomstandigheden. Hierdoor is deze cursus ook uitermate geschikt voor bedrijven om werknemers in een korte periode in een kleine groep gericht te oefenen om ziekteverzuim te voorkomen.

Een intake zal uitwijzen welke voordelen deze cursus u kan opleveren.

Waarom?

Na een blessure of operatie moeten we weer gaan bewegen op een natuurlijke manier. We denken dan vooral aan doelen halen, bijvoorbeeld terugkeren naar je vertrouwde hobby, werk of sport. Vaak gaan we hierdoor compensatiegedrag vertonen en forceren in ons bewegen en zoeken de oplossing in kracht in plaats van in soepel en ontspannen bewegen, waardoor de ene aandoening in de andere overgaat en klachten behouden blijven. 

Onze Partners:

Aangesloten bij: