Neem contact op!

Tel: (0181) 318243
E-mail: info@fysiopoll.nl

Fysiofitness

Fysiofitness
Fysiofitness is de laatste schakel van een uniek 3 stappen revalidatieprogramma naar sport en werk. De training is onder begeleiding van een fysiotherapeut in een groep van maximaal 10 personen en wordt afgestemd op uw persoonlijke doelstelling. De trainingen bevatten functionele oefeningen die te herleiden zijn naar dagelijkse bewegingen. Fysiofitness wordt gegeven in Warren’s Sportinstituut en maakt gebruik van de zeer professionele apparatuur van de sportschool.

Heeft u last van rug, heup,schouder/nek of knieklachten? Of is uw conditie achteruit gegaan door een operatie en kunt u hierdoor uw bewegen en vrijuit sporten of werk niet meer uitvoeren? Dan is fysiofitness wat voor u! De tussenstap van fysiotherapie naar sport of werk. Een initiatief van Fysiopoll en Warren's sportinstituut

Wie?
Geschikt voor mensen met rugklachten, schouderklachten, knieklachten, algemene gewrichtsklachten, revalidatieperiode na operatie of bevalling, conditieafname na ziekte.

Wat?
Fysiofitness is een programma van 6 weken oefenen onder begeleiding van een ervaren fysiotherapeut met als doel u weer op niveau te krijgen en zo uw eigen bewegen of sportprogramma weer op te pakken. Dit kan als voortzetting op gevolgde fysiotherapiebehandelingen, maar kan ook gestart worden zonder verwijzing van arts of specialist. Een intake zal uitwijzen welke voordelen deze cursus u kan opleveren.

De trainingen bevatten functionele oefeningen en dit houdt in dat de bewegingen te herlijden zijn naar dagelijkse bewegingen. Gestart wordt met een warming-up waarbij gebruik gemaakt kan worden van de zeer professionele fitnessapparatuur aanwezig in Warren's sportinstituut. Verder wordt er in een aparte ruimte geoefend met oefenmateriaal en eigen lichaamsgewicht. Tijdens de trainingen krijgt u intensieve begeleiding van een fysiotherapeut die let op uitvoering, houding en beweging daar waar nodig. De trainingen hebben een opbouwend karakter en worden steeds aangepast aan uw huidige belastbaarheid.

Er wordt gestreefd in 6 weken tijd uw persoonlijke doel te behalen. Mocht dit niet voldoende zijn dan kan deze periode verlengd worden met nog eens 6 weken. Persoonlijke doelen kunnen gericht worden op b.v. specifieke sportdoelen, revalidatie, til-technieken of werkomstandigheden. Hierdoor is deze cursus ook uitermate geschikt voor bedrijven om werknemers in een korte periode in een kleine groep gericht te oefenen om ziekteverzuim te voorkomen.

Waar?
Fysiofitness wordt gegeven in Warren's sportinstituut. Hierdoor hebben we de unieke mogelijkheid om fysiotherapie te combineren met professionele mogelijkheden in Warren's sportinstituut. Om goede persoonlijke begeleiding te garanderen stellen wij een maximaal aantal deelnemers in van 8 personen per begeleidende fysiotherapeut.

Aangezien wij alleen succes kunnen garanderen bij minimaal 2 keer per week oefenen, worden mensen gevraagd die op allebei de tijden aanwezig kunnen zijn. De oefeningen en instructie zal één á anderhalf uur per les duren. Leden van Warren's Sportinstituut hebben de mogelijkheid om voor het volgen van deze cursus het abonnementsgeld op een medische stop te zetten.