Anke Weijers-Da Costa Gomez

Neem contact op!

Tel: (0181) 318243
E-mail: info@fysiohellevoet.nl

Anke Weijers-Da Costa Gomez

Anke Weijers-Da Costa Gomez

Register Fysiotherapeut

Direct contact

Opleiding:
- HAVO
- Fysiotherapie aan de Hogeschool Rotterdam
- Bedrijfsfysiotherapie aan de Transfergroep Rotterdam, reïntegratie-therapeute
- Opleiding Parkinson-fysiotherapeut, aangesloten landelijke Parkinson Netwerk, regio Zuid Hollandse eilanden

Waarom heb je gekozen voor de opleiding fysiotherapie?

Ik heb altijd interesses gehad voor medische vakken maar daarnaast ook voor sport. De combinatie leek me het meest voor de hand liggend en heb me ingeschreven voor de opleiding fysiotherapie in Rotterdam. Er was toen sprake van een loting omdat er jaarlijks te veel aanmeldingen waren, maar ik had geluk en ben in een keer ingeloot.

Wanneer ben je als fysiotherapeut begonnen?

Ik ben in 2003 afgestudeerd aan de hogeschool Rotterdam. Ik werkte toen al in een particuliere praktijk in Zwijndrecht waarin ik oefengroepen begeleidde. De keuze om fysiotherapie te gaan studeren was gelukkig een juiste. Van begin af aan heeft het vak me geïnteresseerd en ik kon snel mijn draai vinden.

Waarom heb je gekozen voor de maatschap FysioHellevoet?

Dat was eigenlijk puur toeval. Dit was mijn eerste waarneming in de vakantieperiode en ik had een advertentie gevonden op het internet. Ik wist niet eens precies waar Hellevoetsluis lag, en vergiste me in eerste instantie ook in de afstand gerekend vanaf Rotterdam. Ik zou beginnen voor een aantal weken en ik werk er inmiddels 13 jaar. Het klikte gelijk in het team aangezien we een heel gezellig en gemoedelijk team vormen.

Wat is je motivatie in je huidige werk?

De interactie met mensen is iets wat ik heel waardevol vind in dit werk. Daarnaast is dit erg afwisselend werk waarin je mensen mag helpen om een gezondheidsprobleem aan te pakken. Soms gaat dit heel makkelijk, en soms is het echt een puzzeltje, maar het blijft een uitdaging omdat het iedere keer weer anders is. Succes hebben hierin geeft ook weer veel energie terug. Je wordt bewust van je eigen gezondheid, een heel waardevol besef!

Heb je nog hobby's naast je werk?

O jee, hobby’s genoeg, maar de meeste vrije tijd besteed ik aan mijn gezin; mijn schatten van dochters Floor en Myrthe en mijn man Tim. Floor is 6 jaar oud en Myrthe is 3 jaar oud en het is een feestje om hun moeder te mogen zijn. Het van dichtbij observeren hoe ze ontwikkelen en groeien is het mooiste wat ik me bedenken kan!

Naast mijn werk als fysiotherapeute bij FysioHellevoet ben ik vrijwilliger bij de Parkinson Vereniging. Ik organiseer 6 tot 8 keer per jaar een evenement samen met Christine van Amstel met als doel om informatie te geven en te delen met mensen die met de ziekte van Parkinson te maken hebben.

Heb ik tijd over in de avonduren of in het weekend dan lees ik graag en af en toe ga ik salsa dansen. Dansen vind ik de leukste sport omdat bewegen op muziek intensief sporten kan zijn zonder dat het zwaar aanvoelt. Dat geeft mij veel ontspanning. Als de planning het niet toelaat te gaan dansen dan sport ik graag thuis op een crosstrainer en een eigen oefenschema. Soms is het lastig die zelfdiscipline vol te houden, vooral in de dagelijkse drukte als werkende moeder, maar toch probeer ik uit te voeren wat we in de praktijk dagelijks verkondigen: beweeg voldoende!

Wat is je toekomstbeeld?

De laatste jaren ben ik erg actief geweest in de zorg rondom de ziekte van Parkinson en ik ben heel tevreden met wat ik daarin heb bereikt bij FysioHellevoet. Ik hoop dat nog jaren voort te kunnen zetten werkende vanuit deze passie.

Als laatste wil ik graag gebruik maken van deze gelegenheid om alle goeds aan alle patiënten te wensen die ik de afgelopen tijd heb gezien en/of behandeld. En daarnaast al mijn collega's te bedanken voor alle gezellig jaren van samenwerking. Dat er nog maar vele mogen volgen!

Terug naar het team

Onze Partners:

Aangesloten bij: