Grace de Boer

Neem contact op!

Tel: (0181) 318243
E-mail: info@fysiohellevoet.nl

Grace de Boer

Grace de Boer

Register Fysio-, Oedeem- en Oncologische Fysiotherapeut

BIG-nummer: 09034332004

Direct contact

Opleiding
- Internationale Academie voor Fysiotherapie in Utrecht
- NDT voor volwassenen – basis en vervolg
- Diverse cursussen op het gebied van ouderenzorg en neurologie
- Manuele Lymfedrainage volgens de methode Vodder
- Oncologiefysiotherapie

Waarom heb je gekozen voor de opleiding fysiotherapie?
Ik wist al op mijn 12e dat ik dit wilde doen. Ik was vroeger veel bezig met sport (zwemmen) en iets sportiefs in combinatie met iets medisch leek me wel wat.
Tot op heden heb ik geen spijt van deze keuze.

Wanneer ben je als fysiotherapeut begonnen?
In 1990 was het erg moeilijk om in Nederland aan een baan te komen. Al vrij snel ben ik gaan werken in een kliniek voor MS en Parkinson in Duitsland (vlakbij Winterberg). Ik heb daar een geweldige tijd gehad en heel veel geleerd op het gebied van oefentherapie.

In 1993 wilde ik vanwege mijn relatie graag weer naar Nederland en zo ben ik in Hellevoetsluis terecht gekomen. Tot 2008 heb ik gewerkt in verpleeghuizen.
Omdat ik meer wilde weten over oedemen(vochtophopingen) ben ik in 2007 een opleiding tot oedeemfysiotherapeut gaan volgen. Een opleiding waar ik erg enthousiast over ben en ik wilde me hier graag verder in ontwikkelen. Daarom heb ik besloten om in een praktijk te gaan werken.

Waarom heb je gekozen voor de maatschap Fysiopoll?
De eerste reden is heel praktisch: lekker dicht bij huis.
En de tweede reden: het is een praktijk met een goede uitstraling en een duidelijke missie.

Wat is je motivatie in je huidige werk?
Als oedeemfysiotherapeut zie ik veel mensen die te maken hebben met de gevolgen van kanker. Nu ik de opleiding oncologiefysiotherapie afgerond heb kan ik  mensen met kanker nog beter begeleiden. Kwaliteit van leven is in iedere fase van kanker belangrijk. Het geeft mij heel veel voldoening om hierbij een rol te spelen.

Wat zijn je hobby’s naast je werk?
Ik heb te veel hobby's en te weinig tijd. Ik tennis, houd van boeken en films en ga graag naar het theater. Daarnaast is muziek een grote passie. Ik ben lid van de jeugdcommissie bij TC de Kooistee en van de oudercommissie op school. Met mijn gezin probeer ik zo vaak mogelijk op vakantie te gaan; snowboarden/skiën in de winter en kamperen in de zomer. Ik kan moeilijk nee zeggen tegen leuke dingen dus altijd tijd te kort!

Wat is je toekomstbeeld?
De gevolgen van kanker zijn groot. De laatste jaren komt steeds meer het inzicht dat symptomen zoals vermoeidheid, verminderde spierkracht en conditieverlies kunnen verbeteren door te trainen. Ik hoop dat veel kankerpatiënten de weg vinden naar Fysiopoll omdat ze bij ons op ieder niveau kunnen trainen. Zowel individueel als in een groep.

Ik ga iedere dag met plezier naar mijn werk, ik wil dit nog heel lang volhouden!

Terug naar het team

Onze Partners:

Aangesloten bij: