Harry Kok

Neem contact op!

Tel: (0181) 318243
E-mail: info@fysiohellevoet.nl

Harry Kok

Harry Kok

Register Fysio- en Manueel Therapeut

Direct contact

Opleiding
Na de middelbare school in Spijkenisse, de  Academie voor Fysiotherapie in Rotterdam, de Opleiding Manuele Therapie (SOMT) in Amersfoort en in 2012 Master in de Manuele Therapie in Rotterdam.
Ik heb mij gespecialiseerd in rug- en nekklachten en mensen met chronische pijnklachten. De chronische pijncursussen die ik heb gevolgd hebben geresulteerd in een samenwerkingsverband met het Erasmus Medisch Centrum en het Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam.

Wanneer ben je als fysiotherapeut begonnen?
Na mijn opleiding fysiotherapie moest ik in militaire dienst. Tussen mijn eindexamen en het opkomen voor mijn nummer heb ik ter overbrugging enige tijd in de Plantage in Brielle gewerkt. Tijdens mijn dienstperiode heb ik anderhalf jaar gewerkt als fysiotherapeut in de kazerne in Oirschot bij Eindhoven, waar ik voornamelijk sporters heb behandeld. Vanaf 1982 werk ik in het Medisch Centrum in Hellevoetsluis en vanaf 1984 als maatschapslid bij FysioHellevoet. Mijn interesse ligt toch meer op het gebied van de Manuele Therapie en hierin heb ik mij dan ook gespecialiseerd. Ik ben inmiddels geregistreerd Manueeltherapeut en Master.

Wat is je motivatie in je huidige werk
Dat ik in de gezondheidszorg ben terecht gekomen stond voor mij al snel vast. Ik vind het namelijk leuk om met mensen om te gaan en ze iets te leren. Ik heb er nog geen moment spijt van fysio-en manueeltherapeut te zijn en werk nu al weer meer dan 25 jaar samen in een erg leuk team. Mensen op een professionele manier behandelen volgens de laatste inzichten is voor mij dan ook nog steeds een uitdaging. Kwamen de mensen in het begin van mijn loopbaan vooral bij mij met klachten door overbelasting op het werk, tegenwoordig zie ik steeds meer mensen met klachten omdat ze juist te weinig bewegen. Om hierop in te spelen zijn we dan ook een samenwerkingsverband aangegaan met Martin Warren, waar we nu een tweede locatie hebben geopend.

Heb je nog hobby's naast je werk
Op mijn 16de stond ik al aan de kant van het zwembad waterpolotraining te geven. Ik doe dit nog steeds met veel enthousiasme en geef drie avonden per week training, tevens begeleid ik een jongens aspirantenteam en verricht ik allerlei hand en spandiensten binnen onze zwemvereniging Sport Club Oude Maas (SCOM). Het begeleiden van stagiaires fysiotherapie doe ik al heel veel jaren. Eerst samen met Franz Schipper en de laatste jaren vooral met Edwin Verschoof. Een groot aantal collega’s in onze praktijk werkzaam zijn bij ons opgeleid in het praktiseren van ons mooie vak.

Wat is je toekomstbeeld voor wat betreft de fysiotherapie?
In de toekomst zullen we steeds professioneler moeten gaan werken. Doordat de kosten in de gezondheidszorg steeds hoger worden, moet er steeds efficiënter worden gewerkt. De uitdaging is dan ook om de patiënt meer behandelingen te geven voor minder geld, wij doen dit via groepstherapie. Zo hebben we een drie-traps-raket ontwikkeld voor mensen met rug, knie en schouderklachten en mensen met chronische pijnklachten. De eerste trap vindt plaats in onze praktijk waar mensen individueel kortdurend behandeld worden, zodat ze snel in kunnen stromen in de Fysiofitness lessen (tweede trap) bij Sportinstituut Warren onder begeleiding van een aantal van onze therapeuten. Daarna hebben ze de mogelijkheid tegen een gereduceerde prijs door te trainen in de Fitness(derde trap) om tot slot te kunnen kiezen voor doorsporten bij Warren's of kiezen voor een andere vorm van bewegen.
Mijn missie is mensen de mogelijkheid te geven hun actieve leven op hun eigen niveau weer op te kunnen pakken.

Wil je nog iets kwijt?
Door de steeds verdere professionalisering van ons vak wordt er steeds meer gekeken naar de meest efficiënte manier van behandelen, en steeds minder naar de behoefte van de patiënt. Hier zal in de toekomst dan ook de grootste uitdaging liggen. We behandelen nog steeds de individuele mens en zullen dan ook onze uiterste best doen ze naar alle tevredenheid te begeleiden.

Terug naar het team

Onze Partners:

Aangesloten bij: