Nancy Fok-Arendshorst

Neem contact op!

Tel: (0181) 318243
E-mail: info@fysiohellevoet.nl

Nancy Fok-Arendshorst

Nancy Fok-Arendshorst

Register Fysiotherapeut

BIG-nummer: 099103868

Direct contact

Opleiding
- HAVO aan het Helinium in Hellevoetsluis
- Opleiding Fysiotherapie aan de Hogeschool Rotterdam

Waarom heb je gekozen voor de opleiding fysiotherapie?
Als kleine meid wilde ik, net als bijna alle meisjes, graag dierenarts worden. Toen ik in Havo 4 zat ging ik mijn snuffelstage daarom ook lopen bij een dierenartsenpraktijk. Na een paar dagen werd het mij duidelijk dat dit toch niet zo leuk was als ik had gehoopt. Maar het “medische” bleef mij toch wel erg trekken en moest ik op zoek naar iets anders. Iemand bracht mij op het idee fysiotherapie te gaan studeren. Omdat ik een echte dierenvriend ben was er daarna nog altijd de optie om verder te studeren als dierenfysiotherapeute. Na de eerste maanden te werken als fysio was het mij duidelijk geworden dat ik dit zo leuk vond dat ik de dieren maar gewoon als hobby moest houden.

Wanneer ben je als fysiotherapeut begonnen?
Ik ben 9 juli 2008 afgestudeerd. Om wat ervaring op te doen en een zakcentje te verdienen, ben ik tijdens mijn opleiding al begonnen om als fysio bij te klussen bij een aantal sportclubs. Zo heb ik twee jaar bij een voetbal-, zaalvoetbal- en honkbalvereniging gewerkt. Dit was een periode waar ik heel veel ervaring heb opgedaan en mijn beide benen in de fysiotherapie heb gezet.

Waarom heb je gekozen voor de maatschap fysiotherapie?
Tijdens de studie fysiotherapie ga je op drie verschillende locaties stage lopen. Mijn eerste stage was bij FysioPoll. Dit was een leuke leeromgeving en een zeer goede stageplek. Na mijn derde stage in het ziekenhuis werd het duidelijk dat mijn voorkeur uitging om te werken in een particuliere praktijk. Het is een fijn gevoel om mensen te helpen totdat het optimale behaald is. In het ziekenhuis ervaar je dit gevoel niet. Toen ik met het afstuderen bezig was belde Harry Kok mij op om te vragen hoe het ging en of ik al een werkplek had gevonden. Dit was niet het geval en zo ben ik dus bij de praktijk gekomen. Aangezien ik al wist wat de visie is van de praktijk en dat de werkomgeving erg prettig is heb ik geen seconde hoeven nadenken of dit een goede keus was.

Wat is je motivatie in je huidige werk?
Na 4 jaar te werken als algemeen fysiotherapeut is er nog geen dag voorbij gegaan waarbij ik het niet naar mijn zin heb gehad. Ik vind het leuk om mensen te kunnen helpen met hun probleem. Dit probleem is voor iedereen verschillend en iedereen pakt dit op een andere manier op en om dit van dichtbij mee te maken is erg fascinerend. Een goed resultaat  geeft mij altijd weer een goed gevoel!

Heb je nog hobby's naast je werk en doe je bijvoorbeeld ook vrijwilligerswerk?
Zoals ik al zei ben ik een echte dierenvriend. Het liefst zou ik een huis vol hebben met alles wat een staart heeft. Ik heb het tot nu toe kunnen beperken tot een hond, een echte knuffel Berner Sennen. Mijn grootste hobby en tevens ook sport zijn mijn twee paarden, waarvan er één geniet van haar welverdiend pensioen. Met het andere paard ben ik actief in de dressuursport.

Wat is je toekomstbeeld voor wat betreft de fysiotherapie?
Veel mensen vragen mij of ik geen specialisatie moet gaan doen, maar het probleem is, ik vind alles zo leuk! Dus ik zie mezelf op dit moment nog geen vervolgopleiding doen. Maar wil mijn kennis zo veel mogelijk blijven verbreden door middel van cursussen.

Terug naar het team

Onze Partners:

Aangesloten bij: